2012. december 4., kedd

Jelentem, ez egy hacker támadás!!

Kötelezővé tenné a hacker támadások jelentését a cégek számára az Európai Unió biztosa. Úgy gondolja ki kell alakítani egy fajta bizalmat a hirtelen fejlődő, és újszerű technológia iránt, melyet csak akkor érhetnek el, ha szó esik a potenciális veszélyekről is.


A kibernetikai biztonság érdekében minden cégnek jelentenie kéne az őket ért támadásokat, nem csak önmaguknak kéne megoldani a problémát. A gondolat továbbfejlesztése is folyamatban van, ugyan is Cecilia Malmstörm belügyi biztossal, és Chaterine Aston külügyi megbízottal még idén be akarják mutatni a kiberbiztonsági stratégiát, melyet a már magasabb szintű törvénytervezet is követhet.



Előnyök


A cég alkalmazottjai, és az emberek általában is elég szkeptikusak a felhő alapú szolgáltatásokkal kapcsolatban. Azonban az Unió szerinte 160 milliárd euróval növelheti a GDP-t, a folyamatok hatékonyságának megkönnyítésével, mely által könnyebben alakítható ki az IT-infrastruktúra is. Ezen felül a kis vállalkozásoknak sem kell kockázatot vállalniuk például szerverközpontok létrehozásával, és új munkahelyek teremtésére is sor kerülhet, mely a mai gazdasági helyzetben létfontosságú.



Felhőszolgáltatások


2012 májusában bejelentették, hogy eljött az idő a szolgáltatások szabványosítására. Hiszen bármi probléma merül fel nincs ami megválaszolja az adatvédelmi vagy biztonsági kérdéseket. Az egyik nagyobb siker a CERN és az ESA által létrehozott Helix Nebula konzorcium, amely alapján közösen lehetőség nyílik az elvárások megfogalmazására illetve a cégekkel való tárgyalásra. Az összefogás nagyságára való tekintettel a cégek nagy része nem mondhat nemet a kezdeményezésre, hiszen olyan anyagokról van szó melynek nélkülözhetetlenek a vállalatok számára. A lépések tehát a következőek: törvényi keretek megteremtése, szabványosítás, majd a nemzetközi párbeszéd megteremtése



Forrás  Új EU-terv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése